Navigatie

 
spacer
Affiche
maslenitsa

Blinibioscoop


 
spacer
Nieuwsbrief
Alleen voor leden
 
spacer
ONZE PARTNERSoff
spacer
Links exchangeoff
spacer
Reclame
Blinibioscoop
Geplaatst door admin op October 27 2009 18:14:21


AnnonceI.s.m. Podium O 950 starten wij Blinibioscoop. Iedere derde zondagmiddag
tonen wij films die een raakvlak hebben met Rusland en/of de Russisch sprekende gemeenschap. De filmmidagen starten in november met twee korte films van de regisseur Allard Detiger, Nederlands ondertiteld.
De korte documentaires over de Russische maatschappij worden ingeleid en toegelicht, mogelijk door de regisseur zelf. Hij maakte de films in samenwerking met studenten van o.a. de Russische filmacademie.

Kresty, de hoop sterft als laatste
Nederlandse korte documentaire (27 min.) door Allard Detiger, 2006
Portret van een fotogenieke, verouderde gevangenis in St. Petersburg, naar verluidt de dichtstbevolkte in Europa. Onder de meest erbarmelijke omstandigheden is, in de woorden van een gevangene, 'het afval van het volk' er weggestopt met een paar man op acht vierkante meter. Een vrouwelijke psychiater zegt tijdens een rondleiding dat ze 'afwijken van de norm'. Misschien doelt ze op de man die zegt al dertig jaar onschuldig vast te zitten en zich tevergeefs tot een geestelijke richt. De priester is niet onder de indruk en vraagt: bent u een heilige of heeft u gezondigd? Het eerste, antwoordt de gevangene, waarna hem te verstaan wordt gegeven dat heiligen nu eenmaal veel lijden. De gevangenisdirecteur wacht op geld om de vochtige, duistere, onverwarmde boel te verbouwen. Hij blijft geloven, want, zo zegt hij, de hoop sterft als laatste.

We love Putin
Nederlandse korte documentaire (24 min.) door Allard Detiger, 2004
Korte documentaire waarin uiteenlopende personen aan het woord komen over de Russische president Poetin. Regisseur Allard Detiger vroeg zich af wat Poetin tot het idool van veel Russen maakt.


· Afdrukken
Login
Gebruikernaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik hier om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag hier om een nieuw wachtwoord.

 
spacer
Evenementen
MaDiWoDoVrZaZo
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

 
spacer
Commercial


 
spacer